Koja su načela koja treba slijediti za položaj lijevanja mehaničkih odljevaka

Koja su načela koja treba slijediti za položaj lijevanja mehaničkih odljevaka

Na temelju istraživanja i iskustva proizvodnje teorije skrućivanja mehaničkih odljevaka treba se uzeti u obzir princip pri određivanju položaja za lijevanje.

1, važan dio mehaničkog lijevanja trebao bi biti smješten u donji dio. Niži metalni mehanički lijev se skrutne pod statičkim tlakom gornjeg metala, te je ugovoren i kompaktan.

2, važna površina za obradu treba biti dolje ili uspravno. Iskustvo pokazuje da se na gornjoj površini pojavljuju pore, ne-metalne inkluzije i drugi nedostaci, a površina ili bočna fasada prema dolje obično su relativno glatka, mogućnost manjka, pojedinačna površina za obradu mora biti gore, trebala bi biti prikladna za povećanje Margina obrade kako bi se osiguralo da se nakon obrade ne pojave greške. Raznolikost površine strojnog alata je ključna površina koja ne smije imati trakom, pore, šupljine, pukotine i skupljanje i druge nedostatke i zahtijeva da organizacija bude gusta i ujednačena, kako bi se osiguralo da vrijednost tvrdoće bude unutar navedenog raspona.

3, tako da mehanička ravnina velike plohe prema dolje ili nagnuta. Za velike ravne odljevke, naginjanje se može koristiti za povećanje metalne površine brzine dizanja kako bi se spriječili oštećenja ožiljak pijavice. Naginjanje nagiba prema veličini pijeska, vrijednost H se općenito kontrolira u rasponu od 200 do 400 mm.

4, treba osigurati da lijevanje može biti ispunjeno. Za odljevke s tankim zidovima dijelovi s tankim zidom trebaju biti postavljeni u donju polovicu ili postavljeni ispod staze za lijevanje kako bi se izbjegle nedostatke kao što su lijevanje ili hlađenje.

5, trebaju biti pogodni za punjenje mehaničkog lijevanja. Za skupljanje legure ili debljinu lijevaste strukture je neujednačena i sklona skupljanju, lijevanje stezanja treba dati prioritet uvjetima redoslijeda skrutnjavanja, olakšati postavljanje uspona i igrati ulogu uspona.

6, kako bi se izbjeglo viseće pijesak, vješanje pijeska ili konzolni pijesak jezgre, lako ispod jezgre, kutije i test. Iskustvo pokazuje da visi pijesak u kutiji, lijevanja lako srušiti. Nepogodno je staviti viseću jezgru na gornju polovicu. Konstrukcijska jezgra pijeska nije stabilna, lako se zakreće pod djelovanjem uzgona metala, treba pokušati izbjeći. Osim toga, da se brine o jezgri, kutiji, praktičnost pregleda.

7, treba biti položaj kutija, pozicija lijevanja i položaj hlađenja mehaničkog lijevanja u skladu. Flip plijesni nije samo velika količina rada, već i lako uzrokovati kretanje pijeska jezgre, iz pijeska, pa čak i požara i drugih nedostataka.