Ventil odljevaka koji su nedostaci koji su skloni

Ventil casting je jedan od vodećih proizvoda u cast, potražnja na tržištu je vrlo velik. Ali zbog proizvodnje cijene sirovina, tako da znatan porast troškova proizvodnje; učinkovitosti proizvodnje u odnosu na druge odljevaka je niži i viši škarta stopa i drugi faktori, utiče na lijevanje izlazni ventil. Tvornica u 2005 proizvodnju više od 2.000 tona ventil lijevanje, integrirani otpada gotovo 170t, škarta stopa više od 8%. Smo kroz pogon ventila lijevanje greške u analizi podataka, za identifikaciju glavnih uzroka otpada, a svoj niz poboljšanja, i postigli dobre rezultate i osigurati da pass stopa ventil lijevanje proizvodnje i poboljšanje kvalitete proizvoda.

Ventil lijevanje proizvodnje najvjerojatnije se devet nedostatke, naime: puči, troske, inkluzije, skupljanja i labav, segregacija, hladno odvajanje, okreće kožu, lijevanje pukotine, Anizotropija, strojevi 580 će biti većina prijatelja detaljno Ovaj devet nedostatke.

1, na puči: to je metalni skrućivanja proces uspio pobjeći od plina u metala u formiranje male rupe, unutarnji zid je glatko, koji sadrže plin, ultrazvuk ima visoku reflektivnost, ali i jer je u osnovi sferni ili elipsoida, odnosno točke kao oštećenja, utječe na amplitudu svoj odraz. Puči u u kalup je slomiti u područje defekta kovanje ili valjanje i je prednost za pronašao ultrazvučna kontrola.

2, šljaka: taljenje proces u troske ili peći peći vatrostalnog materijala ljuštenja u tekući metal, u lijevanje je bio uključen u lijevanje ili ingota tijela, stvaranje troske nedostatke. Joj je obično prisutna u jednom, često u gustom stanju ili raspršuju na različitim dubinama.

3, mješoviti: proces reakcije u otapanje proces (kao što su oksidi, sulfidi, itd.) - nemetalnih uključaka, ili metalnih dijelova nekih sastojaka su potpuno rastopila i lijevo u obliku metalnih uključaka, kao što su visoke gustoće, visoka temperatura taljenja sastav - volfram, Molibden i tako dalje.

4, skupljanja i slobodi: lijevanje ili ingota hlađenje skrućivanja, volumen smanjiti, u završnom dijelu skrućivanja zbog nedovoljnog tekućeg metala može oblik šuplje poput oštećenja. Velike i koncentrirane šupljina nazivaju se skupljanje i malih, raštrkanih u svim nazivaju osloboditi. Oni se obično nalaze u završnom očvrsnulom dijelu ingota ili centru za lijevanje. Unutarnji zid je gruba i okružen mnoge nečistoće i fine pore. Zbog zakona toplinske ekspanzije i kontrakcije, skupljanja je neizbježan, ali tehnologijom obrade metode različite obrade su različitih oblika, veličine i lokacije, prostire se na lijevanje ili ingota tijelo postaje neispravan. U slučaju smještati kovanje, u kalup će postati preostali stezanja (skupljanja ostatak, preostali skupljanja) ako se ne uklanjaju iz kovanje.

5, segregacija: lijevanje ili ingota segregacije uglavnom se odnosi na proces otapanja ili metal topi proces, jer neravnomjerne raspodjele komponente formiraju segregacija, segregacija postoji u regiji njegova mehanička svojstva se razlikuju od cijelu matricu mehanika performanse, razlika iznad dozvoljenih standardni raspon postaje problem.

6, hladno odvajanja: ovo je jedinstveni lijevanje u slojeviti oštećenja, uglavnom s cast lijevanje proces dizajna, to je u lijevanje tekući metal, zbog kapljice, valovi, izlijevanje prekida, ili iz smjera dva (ili više) metalna toka susreta i drugih razloga, jer tekućina metalnu površinu polukrutih film u lijevanje tijelo oblik dijafragme kao područje-vrsta oštećenja.

7, napojnice: ovo je čelik od kuhače u kalup lijevanje ingota, jer iz prekida, pauza i drugih razloga, prvi ubrizgavanje tekućine metalnih površina u zrak brzo hladi da se formira oksidni film, i dalje sipati, novi lije (vrsti tekućine) oštećenja nego tekući metal u kalup, koji ne mogu biti izbrisani u kasnijim ingota smještati kovanje.

8, lijevanje pukotine: pukotine u lijevanje je uglavnom zbog hlađenja metala prilikom skupljanja stres prelazi granične čvrstoće materijala uzrokovano oblika lijevanje dizajna i procesa lijevanja, ali i metalnih materijala u neki mpurities (npr., kada je sadržaj sumpora je visoka, nema vruće lomljivost, hladno lomljivost kada sadržaj fosfora je visok, itd.). U kalup će proizvesti Aksijalni međuzrnskom pukotine u kasnijim smještati kovanje ako ne kovanje, ostat će u kovanje postati kovanje unutarnje pukotine.

9, anizotropije: lijevanje ili ingota hlađenje skrućivanja, od površine do centra brzina hlađenja je različit, koja će formirati različite kristalne strukture, rezultati mehanička svojstva anizotropije, također dovelo do akustična svojstva Anizotropija, to jest, od centra površine različite brzine i prigušenja zvuka. Prisutnost ove anizotropije će negativno utjecati veličina i mjesto defekta pri ocjenjivanju ultrazvučni pregled lijevanje.