Ventil odljevaka analiza i unapređenje zajedničke greške

1. puči

To je metalni skrućivanja proces može pobjeći benzina u metala u formiranje male rupe, unutarnji zid je glatko, koji sadrže plin, ultrazvuk ima visoku reflektivnost, ali i jer je u osnovi sferni ili elipsast, to jest, točke kao oštećenja, utječe na njegove refleksije amplitude. Puči u na kalup se spljoštio u područje defekta kovanje i valjanje i je prednost za pronašao ultrazvučna kontrola.

2. skupljanje i slobodi

Lijevanje ili ingota hlađenje skrućivanja, volumen smanjiti, u završnom dijelu skrućivanja zbog nedovoljnog tekućeg metala može oblik šuplje poput oštećenja. Velike i koncentrirane šupljina nazivaju se skupljanje i malih, raštrkanih u svim nazivaju osloboditi. Oni se obično nalaze u završnom očvrsnulom dijelu ingota ili centru za lijevanje. Unutarnji zid je gruba i okružen mnoge nečistoće i fine pore. Zbog zakona toplinske ekspanzije i kontrakcije, skupljanja je neizbježan, ali u procesu obrade različite metode imaju različitog oblika, veličine i položaja, prostire se na lijevanje ili ingota tijelo postaje neispravan. U slučaju smještati kovanje, u kalup će postati preostali stezanja (skupljanja ostatak, preostali skupljanja) ako se ne uklanjaju iz kovanje.

3. šljake

Troske u talioničkim proces ili refraktornim na peći peći je meke u tekući metal i je entrained u lijevanje ili ingota tijelo tijekom lijevanja u obliku troske defekt. Joj je obično nije prisutna u jednoj državi, često u gustom stanju ili raspršena na različitim dubinama, koji nalikuje volumetrijski oštećenja, ali imaju tendenciju da imaju određeni stupanj.

4. miješati

(Kao što su oksidi, sulfidi, itd.) u procesu talioničkim - nemetalnih uključaka i aditiva za određene komponente metalne komponente su potpuno rastopila i ostaju u obliku metalnih uključaka visoke gustoće, visoko Talište točke komponente - volfram, Molibden, itd.

5. segregacija

Segregacije u lijevanje ili kalup uglavnom odnosi na odvajanje komponenti formiran tijekom procesa otapanja ili otapanje metala zbog nejednake raspodjele komponenti. Mehanička svojstva odvojenim područjima se razlikuju od metal matrica. Razlika je izvan dozvoljenih standardno područje postaje problem.

6. lijevanje pukotine

Pukotine u lijevanje su uglavnom zbog činjenice da skupljanje stresa metalni hlađenja i skrućivanja premašuje granične čvrstoće materijala. To se odnosi na oblik dizajna i procesa lijevanja lijevanje i pucanja metalnih materijala. (Kao što su vruće lomljivost kada sadržaj sumpora je visoka, hladno lomljivost kada sadržaj fosfora je visok, itd.). U kalup će proizvesti Aksijalni međuzrnskom pukotine u follow-up smještati kovanje ako ne kovanje, ostat će u kovanje postati kovanje unutarnje pukotine.

7. hladno odvajanje

To je nedostatak jedinstvene laminata defekt u lijevanje, uglavnom vezane za lijevanje Dizajniranje procesa lijevanja, a to je prskanje, gimnastika, lije ili dvije niti različitih smjerova (ili više linija)) metalne protok i drugih razloga, jer je tekućine metalnih površina formirana polukrutih filma u lijevanje tijelo oblik dijafragme kao područje-vrsta oštećenja.

N

To je kada čelika od kuhače u kalup lijevanje ingota, jer iz prekida, pauza i drugih razloga, prvi lije tekućeg metala na površini u zrak brzo hladi da se formira oksidni film, u nastavak lije nov tekućina metalne razbijanje kroz kalup na kalup i formiranje je slojevita defekti (područje vrsta), je u kasniji čeličnih ingota smještati kovanje ne može biti prisiljena eliminirati.

9. anizotropije

Kada lijevanje ili kalup se hladi i očvrsnuo, brzina hlađenja od površine do centra je drugačiji, rezultira različitim crystallographic strukture, koji pokazuje Anizotropija mehaničkih svojstava i dovodi do anizotropije akustične objekata, površina ima različite brzine i prigušenja zvuka. Prisutnost ove anizotropije će negativno utjecati veličina i mjesto defekta pri ocjenjivanju ultrazvučni pregled lijevanje.

mjere za poboljšanje

(1) otapanje opreme na željezo tekuća komponenta siromašan sposobnost to podrška i stabilnost pijeska mikser nije dobro. Sastav rastaljenog željeza ograničen čimbenika kao što su kokain, peći tip, količina zraka i sirovina stanje. Smola pijesak utječu čimbenici kao što su temperatura, smola i kiselina dodatak. Kao što je pijesak često ne idu kroz regeneraciju i hlađenje krevet, tako da pijesak temperatura je visoka, ozbiljno pogođeni pijesak snagu, rezultira lijevanje pijesak oticanje ozbiljan, povećanje lijevanje skupljanja, skupljanja oštećenja obično.

(2) šupljinu u pijesku i proces utjecaja rastaljeno željezo izravno dovesti do oštećenja očne bolesti i pijesak.

(3) rastaljeno željezo u topljenje opreme uvijek će biti stvaranje troske, ulijevanja rastaljenog željeza u krute i tekuće šljake sa rastaljenog željeza u šupljinu u obliku troske rupe.

(4) u procesu proizvodnje dušika u rastaljeno željezo raste s porastom temperature, a smanjuje sa povećanjem ekvivalent ugljika. Kada dušika i vodika su zajedno, to je jednostavno oblik pora, koji je glavni izvor.

(5) dno kalup je manje krute, oblik prije nego postavljanje neujednačena i deformacija, što je rezultiralo u pijesak tipa površine neravne, kada tip tip gore i dolje jaz između veće, što je rezultiralo u pod-površinske veličine, lošem stanju.

(6) 2,2 m tijelo u podnožju pješčane jezgre u izlijevanje proces zanošenje dolje, je u podnožju glavni razlog neujednačena Debljina zida. U

Prema uzrocima oštećenja ventila lijevanje smo uglavnom iz sljedeće aspekte poduzeti mjere poboljšanja:

(1) odgovarajuće povećanje željeza tekućeg ugljika ekvivalent, korištenje graphitization proširenje kako bi se poboljšala sposobnost samostalno punjenje materijala.

(2) Chung okvir kako bi se osiguralo kompaktnost pijeska, poboljšati pijeska vrste snage, i promovirati lijevanje od punjenja kapaciteta.

(3) prije tip šupljine prije raspršeni pijesak puše čist i pažljivo provjeriti šupljinu.

(4) nakon ulijevanja web-mjesta pod lije tijelo ventila ne lije, vrata kup i izlazu rupe za pokrivanje čvrsto, kako bi se spriječilo raspršeni pijesak u.

(5) Prije ulijevanja čvrste tekućinu na površinu rastaljenog željeza čisto; poboljšati početne izlijevanje temperature rastaljenog željeza kako bi se smanjila sklonost oksid sekundarne oksidacije troska; ventil lijevanje što je više moguće nakon početne lije na otvorenom, nakon uporabe velik broj tankih troska; za 610mm (24 inča) F tijelo ventila, za lap spojeva trkač u kombinaciji s drugim parametrima kad lije, uvoz i izvoz se nalaze u filteru i više-čip krug filtar mreže je poboljšan u monolitni oblik za poboljšanje slagging učinak na vratarenje sustav.

(6) sirovina što je više moguće korištenje ugljičnog čelika, obična siva lijevanog željeza ili lijevanog željeza leđa za punjenje; smanjiti željezo u legiranja elemenata poput Cr, Mn i druge sadržaje, smanjiti sadržaj željeza od njihov posjedovati plin; I u kišne dane ili vlažnost veća sezone, sljedeći jezgra je najbolje koristiti baklja šupljine, pješčana jezgra površinu pečena opet smanjiti količinu pijeska plina; korištenje visoka temperatura ulijevanja malih ventili, kako bi olakšala ispušnih svoje tekućine i smanjiti stvaranje troske.

(7) iz 1067mm (42 inča) F tijelo ventila, potreba za dugotrajnu mikser u istom katu iste Chung, vrstu i na katu ne bi trebali imati bilo kakve ostatke; nije dozvoljeno u druga mjesta za smanjivanje zabranjeno je dizati pijesak i kalup postolje zajedno kako bi se spriječilo deformacija poda.

(8) sipati 2.2n, tijelo ventila, u podnožju jezgra jezgra jezgra stavite količinu smole pijeska i što prije upisati. U

Nakon toga gore navedeni napredak, Ukupna proizvodnja 2413.78t ventil, interna otpada stopa 1,15%, vanjski otpada stopa 1,73%, obuhvatan škarta stopa 2,88%. U usporedbi sa oplemenjen škarta stopa, interna otpada stopa smanjena za 2.39 postotnih bodova, vanjske otpada stopa umanjuje za 2,85 posto, sveobuhvatan škarta stopa umanjuje za 5,24 postotnih bodova, efekt je izvanredan.