Način rada i prednosti i nedostatke automobilske lijevanje procesa

Način rada i prednosti i nedostatke automobilske lijevanje procesa

Kada toplinska obrada automobil lijevanja, to je vrlo niska tališta, to je lako s pregrijavanjem, razlika temperatura nakon zagrijavanja je relativno mala, automobil Casting za točnost termometra zahtjevi su vrlo visoki, ako je grijanje nakon izolacije devijacija je relativno velika, onda ne može dovršiti u svrhu jačanja, možemo vidjeti, za kontrolu vruće metala umrijeti lijevanje temperatura je ključ za cijeli proces, nakon nekoliko testova potvrdili da ručni rad temperatura i vrijeme je postojanje kontakt, ako starenja temperatura je relativno visoka, onda izolacije put će biti kratak, i ako starenja temperatura je relativno niska, tada vrijeme izolacije će biti određeni nastavak, sa prvi put za rješavanje sa slučajem za velikim količinama proizvodnje je vrlo diskretno vrstu kontrole kvaliteta konačnog proizvoda i korištenje na drugi način mogu napraviti proizvod pass stopa je poboljšana, ali isto tako bi se osiguralo da kvaliteta proizvoda proces.

Prednosti umrijeti lijevanje su lijevanje s dimenzionalne preciznosti. Obično to ovisi o lijevanje materijal, tipična vrijednost je početni 2,5 cm veličina pogreške je 0,1 mm, i pogreške se uvećava za 0.002 mm za svaki dodatni 1 cm. u usporedbi drugim procesima lijevanja, lijevanog površina je glatka, zaobljena radijus od oko 1-2 .5 mikrona. Plijesni sa zida debljine 0,75 mm možete izvršiti pokriti vrećama pijeska ili trajno umrijeti lijevanje. To se izravno baci unutarnju strukturu, kao što su svila setovi, grijačima, visoke čvrstoće s površine. Druge prednosti uključuju sposobnost smanjiti ili izbjeći sekundarne obrade, brzina proizvodnje, lijevanje vlačne čvrstoće do 415 MPa, može baciti visoke pokretljivosti metala.

Najveći nedostatak umrijeti lijevanje je visoka cijena. Oprema za lijevanje i kalupe, kalup komponenata su vrlo skupo u odnosu na druge metode lijevanja. Tako proizvodnja automobilskih umrijeti-lijevanje kada proizvodnju velik broj proizvoda je ekonomičniji. Ostali nedostaci su: ovaj proces je jedini primjenjiv to veća mobilnost metala i lijevanje kvalitete mora biti između 30 grama i 10 kg. U inače umrijeti lijevanje, konačni ekipi serije odljevci će uvijek imati pore. I stoga ne mogu obavljati bilo toplinske obrade ili zavarivanja, jer plin unutar jaz će se pod djelovanjem topline proširenje, unutarnji mikro-oštećenja i površine skidanje.

Lijev metoda ima i sljedeće nedostatke:

(1) die-cast su ograničena

Još uvijek je potrebno proučiti materijal, kalup materijale i metode rada.

(2) oprema je skupa

Oprema za umrijeti-lijevanje proizvodnje kao što su umrijeti-lijevanje stroj, topljenje peći, peći i umrijeti-lijevanje plijesni i ostali troškovi su prilično skupe.

(3) slaba airtightness odljevaka

Kao rastopiti kroz velike brzine punjenja u umrijeti-lijevanje plijesni, stvara fenomen turbulencija, lokalni formiranje pore ili smanjiti rupe, utječe na otpor izolacije. Trenutno postoji metoda impregnacije koji se može koristiti za poboljšanje protjek zraka.