Integrirani dizajn automobilskog lijevanja

Integrirani dizajn automobilskog lijevanja

Uz uštedu energije automobila i smanjenje troškova proizvodnih zahtjeva i dalje se povećavaju, iskoristite prednosti lijevanja, izvorni žigosanje, zavarivanje, kovanje i lijevanje čineći nekoliko dijelova, kroz razumni dizajn i strukturne optimizacije, kako bi se postigli integrirani dijelovi lijevanje Formiranje može učinkovito smanjiti težinu dijelova i smanjiti nepotrebnu tehnologiju obrade, kako bi se postigla težina dijelova i visoka učinkovitost.

Trend razvoja integracije automobilskih lijeva očigledniji je u razvoju odljevaka od nehrđajućih legura. Kako bi se postigao puni korištenje procesa lijevanja kako bi se postigle karakteristike proizvodnje složenih konstrukcijskih odljevaka, postojali su integrirani dizajn panela vrata, kostura sjedala, skele karoserije, prednji okvir i vatrozid i drugi integrirani dizajn visokotlačnih Lijevanje, veličina znatno veća od trenutne proizvodnje Lijevanje, potreba za 4 000 ~ 5 000 t, ili čak i većim tonažnim lijevom za proizvodnju.

Težina automobilskih odljevaka

Kako bi se osigurala snaga i sigurnost automobila pod prostorom automobila što je više moguće kako bi se smanjila kvaliteta pripreme, kako bi se postigla lagana, time povećavajući snagu vozila, smanjiti potrošnju goriva i smanjiti onečišćenje ispušnih plinova. Kvaliteta vozila se smanjuje za 100 kg, a potrošnja goriva na 100 km može se smanjiti za 0,3 do 0,6 L. Ako je težina vozila smanjena za 10%, učinkovitost goriva može se povećati za 6% do 8%. Uz potrebe zaštite okoliša i očuvanja energije, težina automobila postala je svjetski trend razvoja automobila, težina automobilskih odljevaka postala je jedan od važnih smjerova razvoja automobilskih odljevaka.