Kako kontrolirati temperaturu lijevanja valjanih lijevaka?

Kako kontrolirati temperaturu lijevanja odljevaka ventila?

Svake godine u proizvodnji odljevaka ventila, često zbog lijevanja temperaturnih odlagališta otpada oko 20%, temperatura lijevanja usko je povezana s kvalitetom lijevanja, stoga, za poboljšanje prinosa odljevaka ventila, trebate kontrolirati temperaturu ulijevanja.

1, najviša vrijednost temperature ulijevanja. Visoka temperatura lijevanja uzrokovat će povišenje pijeska, osobito s kompleksnim odljevcima pijeska, pri temperaturi 1420, kada se povećava otpad, temperatura od 1460 Shan otpada do 50%. Zbog toga bi najviša temperatura lijevanja trebala biti pod kontrolom pod 1420 Shan.

2. Najniža temperatura ulijevanja. Kada je temperatura ulijevanja ispod 1380 Shana, male pore svakog monomera nalaze se ispod površine strojnog lijeva i promjer otvora je općenito 1. U pojedinačnim slučajevima ima samo 1-2 rupe, i Ove se rupe pojavljuju i malom količinom tekuće troske. Rezultati pokazuju da je ovaj nedostatak vezan uz temperaturu lijevanja, a kada je temperatura lijevanja veća od 1380 Shana, greška neće biti proizvedena u odljevima ventila.

Ukratko, vidljivo je da bi temperatura lijevanja trebala biti kontrolirana 1380. godine. Uz to, najčešći uzrok niske temperature zaleta je da se prije lijevanja rastopljeno željezo preveze i ostaje u otvorenom posudu dugo vremena. Gubitak topline može se znatno smanjiti izlijevanjem pokrova s adijabatskim materijalom.