Rasprava o provjeravanju kvalitete izgaranja strojeva

Rasprava o kvaliteti inspekcije ljevaonica strojeva

Kvaliteta mehaničkog lijevanja, uključujući inherentnu kvalitetu mehaničkog lijevanja, izgled kvalitete, korištenje kvalitete. Specifični zahtjevi, uglavnom u dijelovima i srodnim tehničkim dokumentima, jasno su definirani. Kako bi se osigurala kvaliteta mehaničkog lijevanja, bacanje svih aspekata proizvodnje, posebno nakon čišćenja, mora provesti kvalitetnu inspekciju. Bilo kakav neispravan mehaničko lijevanje, nakon popravka da zadovolji zahtjeve, ne utječe na korisnika, mora se zakrpati.

1, pregled grešaka na lijevu

1) Ispitivanje grešaka u izgledu Kada pregledavate greške, kao što su pukotine, površinske pere i skupljanje, ljepljivi pijesak i drugi nedostaci koji su izloženi izgledu lijevajeva strojeva golim okom ili pomoću povećala i čekića, itd. alati za mjerenje, plijesni i radna platforma, itd. kako bi se provjerilo da li veličina mehaničkih lijevnih crteža udovoljava zahtjevima, s različitim alatima za vaganje kako bi se utvrdilo je li težina mehaničkog lijevanja unutar dozvoljenog odstupanja.

2) Ispitivanje manjka površine

① fluorescentna metoda detekcije: mehaničko lijevanje uronjeno u fluorescentnu tekućinu, zbog kapilarnog fenomena, fluorescentna tekućina prodire u mehaničke oštećenja površine mehaničkog lijevanja, a zatim uklanja mehaničko lijevanje i brisanje, smješteno u ultraljubičasto (živčano kvarcno svjetlo) zračenje. Upotreba fluorescentne tekućine pomoću ultraljubičastog svjetlosnog zračenja može odrediti površinske pukotine i druge nedostatke na mjestu.

② metoda bojanja: uporaba propusnosti tekućine, površina zaplijenjenog mehaničkog lijevanja presvučena slojem dobre permeabilnosti tekućine za boju (kao što je kerozin, aceton, boja i druga smjesa) sve dok tekućina ne prodre u površinski oštećenja, obrišite površinu tekućine za bojanje, raspršena slojem praškastog cinkovog bijelog i bijelog praška, zatim su se na površini usisavali preostali nedostaci u porama bojila kako bi se prašina pojavila, pokazujući oblik kvarova.

3) Unutarnja provjera grešaka

① pregled zraka: mehanički nedostaci mogu se naći unutar odljevaka, kao što su pore, skupljanje, pukotine, uključke i tako dalje. Slika 2-10 prikazuje dijagram radiografije. Za važna postrojenja za proizvodnju strojeva, kao što je obrambena industrija s klasičnim ljevnim tijelima, moraju proći 100% zračnu inspekciju. Najčešće korištene zrake su: rendgenske zrake i g-zrake. Prolazak bivše od potonjeg, ali osjetljivost je veća od posljednje, te zrake mogu prodrijeti u metal, tako da film osjetljiv. Kad zraka prodire u objekt, ona reagira sa atomima u objektu, a energija zrake se kontinuirano apsorbira i raspršuje da postupno raspada. Što je veća gustoća objekta, to je brže propadanje energije, gustoća rupa i uključaka u lijevcima strojeva mnogo je manja od gustoće metala. Kad zrake i ovi nedostaci djeluju, atenuacija je manja i energija na filmu veća od defekta - može prikazati oblik kvara na filmu.

② ultrazvučni pregled: mehaničko lijevanje također se može naći unutar nedostataka, kao što su pore, pukotine, inkluzije, poput labavih. Kod čeličnih odljevaka koristite ovu metodu za otkrivanje maksimalne debljine stijenke (1000 mm) metode. Ultrazvučno ispitivanje s radnom frekvencijom često više od 1MHz. Ultrazvučni valovi propagiraju iz jednog medija na drugi na sučelju, pogotovo kada ultrazvuk prenosi iz metala u zrak, gotovo 99% refleksije od sučelja natrag. Ultrazvučno ispitivanje je primjena ove značajke kako bi pronašli unutarnje nedostatke mehaničkog lijevanja. Kada se sonda polagano kreće na mehaničkom lijevu, ako nema mehaničkog lijevanja, samo T-val odražava se na površini sonde i B val koji se formira na donjoj površini odražava se na zaslonu osciloskopa. Ako postoji bilo kakav nedostatak u dijelu mehaničkog lijevanja Postoji također i F val koji se odražava na manjku, to je veća mana, veća je visina F vala koja može odrediti mjesto i ozbiljnost greške u mehaničko lijevanje.

③ ispitivanje tlaka: visoki tlak, vakuum s izgaranjem strojeva, kao što su pumpe, ventili, itd., Moraju provesti tlak kako bi provjerili ima li rupa u mehaničkim defekcijama lijevanja. Kada test ima određeni tlak zraka (ili vode, ulja i sl.) U zapečaćenu šupljinu mehaničkog lijevanja, kao što je mehaničko lijevanje kroz pukotine, rupe itd., Doći će do propuštanja i na taj način utvrditi mjesto kvara , Ispitni tlak je obično više od 30 do 50% radnog tlaka mehaničkog lijevanja, što je i mehanička procjena čvrstoće lijevanja. Kada mehaničko lijevanje nije lako oblikovati zapečaćenu šupljinu, koja se ne može provesti ispitivanjem tlaka, metoda se može koristiti za ispitivanje mehaničkog prodiranja kerozinskog kompaktnog materijala.