Automobil lijevanje proces znanja i Trend razvoja tehnologije

Otprilike 15% do 20% auto dijelovi su proizvedeni metodama različitim lijevanje odljevaka. Ove odljevci su uglavnom ključne komponente elektroenergetskog sustava i važne strukturne komponente. U ovom trenutku, Europi i sad-u automobilske industrije razvijenih zemalja, napredne tehnologije proizvodnje automobila lijevanje, kvaliteta proizvoda je dobar, visoke proizvodne učinkovitosti, zagađenje okoliša. Lijevanje sirovog i pomoćni materijali su formirane serije i standardizaciju, proizvodnja je bila postići mehanizacija, automatizacija i inteligencije. Tim zemljama općenito korištenje digitalnih tehnologija poboljšati razinu lijevanje proces dizajna, lijevanje škarta stopa od oko 2% do 5%, i uspostavio multinacionalne usluga sustava i mreža tehnologija podrška. S druge strane, iako Kina je auto odljevaka veće proizvodnje, ali većina njih su niske dodane vrijednosti i niske tehnički sadržaj, struktura je relativno jednostavna Crna odljevaka i jaz između stranih razini. Ovaj članak uglavnom govori o razvoju smjeru automobila lijevanje i automobilske tehnologije iz razvoj potražnje auto energije i zaštite okoliša.

1. Smjer razvoja automobilske odljevaka

1.1 integrirani dizajn automobili odljevaka

S automobilskom ušteda i smanjenje troškova proizvodnje uvjeti i dalje povećava, iskoristite prednosti lijevanja, originalni tisak, zavarivanje, kovanje i lijevanje formiranje nekoliko dijelova, kroz razuman dizajn i strukturna optimizacija, kako bi se postigla integrirani dijelovi lijevanje Forming, možete učinkovito smanjenje težine dijelova i smanjiti nepotrebne obrade procesa, kako bi se postigla težina dijelova i visoke performanse.

Trend razvoja automobilske lijevanje integracije je očitije u razvoju odljevaka obojenih legura. Kako bi se u potpunosti iskoristio procesa lijevanja postići karakteristike proizvodnju složenih strukturnih odljevaka, bilo je integrirani dizajn vrata, sjedala kostur, nadzorna ploča kostur, prednji okvir i vatrozid integrirani dizajn Visokotlačni odljevaka, veličina je znatno veća od trenutne proizvodnje Casting, potreba za 4 000 ~ 5 000 t ili čak i veće tonaže umrijeti-lijevanje stroj za proizvodnju.

1.2 težina automobilski odljevaka

Snagu i sigurnost automobila pod prostor auto što više smanjiti kvalitetu pripreme, kako bi se postigla lagan, potičući vozila moći, smanjiti potrošnju goriva i smanjenje ispušnih zagađenje. Kvaliteta vozila je smanjena za 100 kg i potrošnja goriva na 100 km može se smanjiti 0,3 do 0,6 L. Ako težina vozila je smanjena za 10%, potrošnja goriva može se povećati za 6% do 8%. Za potrebe zaštite okoliša i očuvanje energije, težina auta je postala svjetski automobilski razvoj trenda, težina automobilski odljevaka je postao jedan od važan smjer razvoja automobilske odljevaka.

2. razvoj smjera automobila lijevanje tehnologija

Proizvodna tehnologija tankih - stijenki kompleksne strukture odljevaka

Uz razvoj automobilske industrije i potražnje za uštedu energije i emisije smanjenje težine dijelova za automobilsku industriju postaje više lagan. Kroz dizajn kanalice, to je važan razvoj smjera blok motora. Marko Casting Co, Ltd za FUADA Volkswagen proizvodnju lijevanog željeza cilindra, na primjer, početkom proizvodnje 06A cilindar zid debljine 4.5mm ± 1.5 mm, EA111 cilindar zid debljine 4 mm ± 1 mm, trenutne masovne proizvodnje EA888Evo2 cilindar zid debljine 3,5 mm ± 0,8 mm, nove generacije EA888Gen.3 cilindar proizvod struktura je složeniji, debljina od samo 3mm ± 0,5 mm, je najtanji sivog lijevanog željeza cilindra. U masovnoj proizvodnji, postoje neki problemi poput slomljena jezgre, zanošenje jezgra zida debljina varira. Međutim, po kontroli kvalitete pijesak core i pijeska, ali ne mogu zadovoljiti potrebe proizvodnje EA888Gen.3 cilindra, moraju se koristiti kao grupa jezgra lije proces.

2.2 aluminij-magnezij legure velikih strukturnih dijelova proizvodnih tehnologija

Uz sve veću potražnju za štednju energije, zaštite okoliša i smanjenje troškova, aluminij-magnezij legure velike strukturne lijevanje postala važan razvoj trend i proizvodnih tehnologija je postala trenutni razvoj hotspot. U ovom trenutku, glavna proizvodna tehnologija aluminij-magnezij legure velikih strukturnih dijelova je visokotlačni lijevanje, ekstruzija lijevanje i niskog tlačnog lijevanja. Kao visokotlačnog lijevanja učinkovitost proizvodnje, kvalitete proizvoda je postao glavni proizvodni proces, svoje proizvodne tehnologije razvoja usmjerena na proces visokotlačnog lijevanja je lako nakovrčati, lijevanje lako da oblik pora, može ne toplinske obrade problema.

2.3 lijevanje precizno lijevanje tehnologija

Obično se nazivaju precizno lijevanje automobilski lijevanje uglavnom se odnosi na uklanjanje plijesni i tehnologiji lijevanja ulaganja. S razvojem automobila lijevanje formiranje tehnologija, lijevanje preciznost formiranje je Casting formiranje metoda. Odljevci u produkciji ove vrste formiraju metoda može se koristiti izravno, bez rezanja ili rezanja. Napredak lijevanja veličina preciznosti, lijevanje preciznost formiranje tehnologija ubrzano razvijao u posljednjih nekoliko godina, i niz novih lijevanje metode razvijene su kao što su preciznost pijeska lijevanje, izgubio lijevanje pjene, kontrolira tlak lijevanje i pritisak. Cosworth lijevanje metoda je razvijena od strane Velike Britanije u kombinaciji Cirkonij pijesak jezgre i kontrolom elektromagnetskih pumpa. To se uspješno koristi za masovnu proizvodnju aluminijske legure cilindara i pojavio se u varijante procesa kao što su niski tlak lijevanje umjesto elektromagnetske pumpa lijevanja i ostale postupke. Korištenje ove vrste metodom lijevanja može proizvesti debljina 3,5 ~ 4,0 mm aluminijske legure cilindar, je trenutni preciznost pijeska lijevanje u ime procesa.

U procesu visokotlačnog lijevanja razvio vakuum lijevanje, kisikom umrijeti-lijevanje, polu-čvrsta metalna reološka ili tiksotropna umrijeti-lijevanje proces, osmišljen kako bi se uklonili nedostaci lijevanja, poboljšati unutarnju kvalitetu i proširiti opseg umrijeti lijevanje aplikacija. U procesu ekstruzije lijevanje, rastopiti je ispunjen i učvrstili pod pritiskom i ima prednosti glatko, bez metala prskanje, manji gubitak metala tekući oksidacije, ušteda energije, siguran rad i nedostaci lijevanja rupu. Povisok-izvođenje aluminijskih legura lijevanje razvoj i primjena širok spektar aplikacija.

Kontinuirani rast proizvodnja automobila zahtijeva lijevanje proizvodnje visoke kvalitete, odlične performanse, u blizini neto oblika, vrsta, niske potrošnje, niske cijene smjeru. Kao vozilo za oko 15% do 20% dijelova se odljevaka. To zahtijeva lijevanje industrije da i dalje koristiti različite nove tehnologije, Novi materijali kako bi se poboljšala Ukupna razina lijevanje. Lijevanje precizno lijevanje tehnologija mogu zadovoljiti gore navedene zahtjeve automobilski odljevaka i njene primjene pokriva i različitim lijevanje procesa automobilski odljevaka.

Kako bi se zadovoljile sve zahtjevnije ekoloških propisa, automobila se kreću prema lagani. Smanjena vozila težine za 10%, potrošnja goriva može se smanjiti za 5,5%, potrošnja goriva može se povećati za 3% do 5%, dok je smanjenje emisije za 10%. Primjena aluminija i magnezija i drugih obojenih aluminijski odljevci, razvoj velike kompleksne strukture integrirani odljevaka i niz precizno lijevanje oblikovanje tehnologija je postići glavni način za smanjenje težine Automobilski odljevaka. I stoga se koristi digitalne tehnologije na temelju visokih performansi lijevanje materijala, opreme za automatizaciju, kao što je širok raspon je postići razvoj i proizvodnja automobilskih Odljevci za potrebe suvremenog Automobilska industrija.