Automobil lijevanje proces znanja i Trend razvoja i tehnologije ljevaonice

Lijevanje je jedna od najstarijih deformiranja metode. Oko 15% ~ 20% auto dijelovi su odljevci od strane različitih lijevanje metoda. Ove odljevci su uglavnom ključnih komponenti sustava i važne strukturne komponente.

Trenutno Europe i sad-u automobilskoj industriji razvijen zemalja auto lijevanje napredne tehnologije proizvodnje, kvalitete proizvoda, efikasnosti proizvodnje, zagađenje okoliša. Lijevanje sirovog i pomoćni materijali su formirane serije i standardizaciju, proizvodnja je bila postići mehanizacija, automatizacija i inteligencije. Ove zemlje uglavnom koristiti digitalnu tehnologiju kako bi se poboljšala razina ljevaonica proces dizajna, lijevanje škarta stopa od oko 2% do 5%, i uspostavio multinacionalne u sustav i mrežu tehničke podrške. S druge strane, Kina je auto odljevaka, iako veće proizvodnje, u su uglavnom crne odljevaka s dodane vrijednosti i niske tehnički sadržaj i relativno jednostavna struktura, koje su od stranih zemalja. Ovaj rad uglavnom od automobilske energije i zaštite okoliša aspekti razvoja treba, govori o auto lijevanje i razvoj automobilske tehnologije.

Uz sve veću potražnju za automobilske energije i zaštite okoliša, kao i smanjenje troškova proizvodnje, lijevanje i formiranje prednosti postojeće lijevanje, originalni tisak, zavarivanje, kovanje i lijevanje od nekoliko dijelova, kroz racionalni dizajn i strukturna optimizacija integrirani dijelova lijevanje Forming, učinkovito možete smanjiti težinu dijela i smanjiti nepotrebne obrada tehnologija, kako bi se postigla komponente lagani i visoke performanse.

Pod prostor osigurava snagu i sigurnost izvedbu vozila, težina vozila može biti smanjen što više smanjiti masu vozila tako da se poboljšanje dinamičkih performansi vozila, smanjenje potrošnje goriva i smanjenje ispušnih zagađenje. Svakih 100 kilograma auto rubnik težina smanjenje potrošnje goriva 100 km može biti smanjena 0,3 ~ 0.6 L, ako težinu vozila da se smanji 10%, potrošnja goriva može biti povećana 6% do 8%. Potrebe zaštite okoliša i očuvanje energije, male težine automobila postala trend svjetske automobilske razvoj. Lagani automobil odljevaka je također postala jedna od važan razvojni pravac automobilski odljevaka.

Takozvani auto lijevanje precizno lijevanje formiranje uglavnom odnosi na izgubljene pjene i tehnologiji lijevanja ulaganja. Razvojem automobilske lijevanje formiranje tehnologija lijevanja preciznost formiranje odnosi se na vrsta oplate formiranje metoda. Odljevci od strane ove vrste oblikovanje može se koristiti izravno, bez rezanja ili rezanja. Uz sve veći zahtjevi na točnost odljevaka, lijevanje preciznost formiranje tehnologija je vrlo brzo razvio u posljednjih nekoliko godina, i niz novih lijevanje formiranje metode kao što su precizno pijeska lijevanje, izgubljene pjena lijevanje, kontrolira tlak lijevanje i lijevanje tlak su se pojavili. Cosworth lijevanje metoda je razvijen od strane države sa cirkon pijesak pijesak jezgra kombinacija i korištenje elektromagnetskih pumpa kontrolu izlijevanje metoda se uspješno koristi za masovnu proizvodnju aluminijske legure boce, a bilo je mnogo tehnološke varijacije, kao što su korištenje niskog tlaka lijevanje umjesto elektromagnetskih procesa lijevanja pumpa. Ova vrsta metodom lijevanja može proizvesti aluminijske legure cilindar debljina 3,5 ~ 4,0 mm, je predstavnik precizno pijeska lijevanje proces.

Kako bi zadovoljili sve strože ekološke zakone i propise, auto se kreće u smjeru lagane. Za svakih 10% smanjenje u smanjenje težine vozila, potrošnja goriva može se smanjiti za 5,5%, potrošnja goriva može se povećati za 3% ~ 5%, a emisija mogu se smanjiti za oko 10%. Primjena aluminija i magnezija i drugih obojenih aluminijski odljevci, razvoj velikih i složenih integriranih struktura odljevaka i niz precizno lijevanje formiranje tehnologija je glavni način za postizanje lagane Automobilski odljevaka. Stoga je potrebno da istraživanje i razvoj i proizvodnja automobilskih odljevaka bi trebao biti realiziran kroz opsežnu uporabu digitalnih tehnologija, kroz široku primjenu visokih performansi Ljevački materijali i oprema za automatizaciju i za potrebe moderne automobilske industrije.